My Curly Hair

How And When I Started Rocking My Curls

”I use to hate my curls”

När jag var yngre brukade jag hata mina lockar. Det var jätte frizzit och alltid torrt så jag brukade ofta platta håret eller ha det uppsatt i en hög bulle för att jag inte visste hur jag skulle hantera mina lockar. Min mamma har mycket tunnare hår än mig och så är det mer vågigt än lockigt så hon brukade mest fläta mitt hår tills jag var tillräcklig stor och kunde platta håret själv. Det tog 1 och en halv timme för mig att platta mitt hår då vilket var shit jobbigt men jag gjorde det ändå för att jag tyckte det var så fint att ha plattat hår. Så från åldern 13/14 till 17/18 brukade jag ha håret plattat eller i uppsatt och innan det var det mest flätat. Jag kommer också ihåg hur svårt det var för mig att hitta en hår salong som kunde klippa mitt hår, de flesta sa att det inte kan klippa min ”hår typ” eller så ville dem att jag skulle komma med redan plattat hår. Så en fin klippning hade jag typ aldrig. Jag brukade till och med klippa håret själv ibland och det gick ju inte heller så bra kan jag säga haha.

När jag var 17/18 insåg jag hur mycket jag hade skadat mitt hår så då bestämde jag mig för att göra en ändring, dock visste jag inte hur. En dag berätta min moster om en ny afro salong hon gick till och hur nöjd hon blev, så jag bestämde mig för att boka en tid. Där fick jag så mycket tips om hur jag skulle ta hand om mina lockar fick också med mig lite produkter som jag fick testa. En sak jag måste nämna är att förr var det så himla svårt att få tag i produkter för lockigt hår, jag tycker det fortfarande än idag att det är svårt att hitta bra produkter och att butiker som Åhlens och Kicks borde vara mycket bättre med att få in fler märken för just lockigt hår. Don’t get me wrong, vi har börjat få in fler som Moroccanoil och Redken (två av mina favoriter) men det finns så mycket mer! Hur som helst tillbaka till min story. När jag väll kom hem och började använda produkterna trodde jag att dagen efter skulle mina lockar vara så fina, men så var det inte, det tog tid och många dagar med en återfuktande hår mask i håret. Började också kolla på många youtube videos för fler tips. Flera månader senare började jag äntligen förstå mina lockar och vad som funka bäst för mig, jag lär mig nya saker hela tiden om hur jag kan ta han om mitt hår men idag älskar jag mina lockar! Jag har inte plattat min hår i snart 3 år (men är lite sugen på att testa de snart bara för att se hur de ser ut platta nu) och jag kunde inte bli mer stolt över de, med tanke på att jag platta håret så ofta förr. Mitt bästa tips till alla ni som har lockigt hår men inte känner er bekväma med att rocka era lockar än är att ha tålamod och testa er fram vad som funkar bäst för just era lockar, vi alla har olika hår typer och det bästa sättet att veta vad som funkar bäst för just dig och dina lockar är att testa sig fram <3

_______________________

When I was younger I used to hate my curls. It was very frizzy and always super dry so I used to often flat iron my hair or put it in a high bun because I did not know how to handle it. My mother has much thinner hair than me and it’s more wavy than curly so she used to braid my hair until I was big enough to flatten my own hair. It took me 1 and a half hours to flat iron my hair which was a pain in the ass but I did it anyway because I thought it looked so good. So from the age of 13/14 to 17/18 I used to have my hair flat iron or a high bun and before that it was branded. I also remember how hard it was for me to find a hair salon that could cut my hair, most of them said they could not cut my ”kind of hair” or would like me to come back with my hair already flat haired. So I barely had a nice hair cut, I even used to cut my own hair sometimes and that didn’t go so well haha.

When I was about 17/18 I realized how much I had damaged my hair so I decided to make a change, but I did not know how. One day my aunt told me about a new afro salon she went to and how pleased she was, so I decided to book a time. There I received so many tips on how to take care of my curls also brought me some products that I got to try. One thing I have to mention is that before it was so difficult to get products for curly hair, I still find it difficult today to find good products here in Sweden. and stores like Åhlens and Kicks should have more curly hair brands. Do not get me wrong, It is getting better and we now have Moroccanoil and Redken (two of my favorites) but there is so much more! Anyway back to my story. When I came home and started using the products that I got, I thought that the day after, my curls would be looking so nice, but it didn’t , it took time and many days with a moisturizing hair mask in the hair. Also started watching a lot of youtube videos for more tips. Several months later, I finally began to understand my curls and what works best for me, I’m learning new things all the time about how I can take care of my hair, but today I LOVE MY CURLS! I have not flat iron my hair for almost 3 years (but have a bit of a desire to test it soon just to see how it looks now with flat iron hair) and I could not be more proud of myself, given that I use to falt iron my hair so often before. My best tip to all of you who have curly hair but don’t feel comfortable rocking your curls yet is to have patience and to test out what works best for your curls, we all have different hair types and the best way to know what works best for you and your curls is to try different products and different techniques. And you will start loving your curls soon too <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.